Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Jaartraining Adem, Stem en Boventonen

21 september 2019

| €975
luisteren naar je stem

luisteren naar je stem

Zingen begint bij de adem; wanneer de adem vrij kan bewegen, komt de stem optimaal tot klinken. Met bewegingsoefeningen spreken we de adem aan. Vanuit de adem laten we klank ontstaan. Vanuit het klinken komen we vanzelf tot zingen. En al zingende gaan we op zoek naar de boventonen in de stem. boventonen geven klankkleur, warmte en helderheid in de stem. Boventonen gebruiken we om te articuleren en klinkers te vormen. Zo leren we het wezen van de klank kennen door de boventonen.

Om lekker te kunnen zingen, moet je goed in je vel zitten. Spanning en stress belemmeren de adem en ‘slaan’ op je keel. Ben je in rust, dan kan je stem zijn eigen weg vinden. Maar kun je ook je eigen klank beleven en ontvangen?

Zingen doe je niet alleen voor anderen, maar ook voor je zelf; niet alleen naar buiten maar ook naar binnen. In je lijf kan je klank gaan leven en gaan klinken. Er ontstaat spontaan plezier en genieten, presteren verdwijnt, want dat geeft alleen maar spanning. Spanning geeft verlies van klank, je stem wordt minder vrij.

zingen met ballonnen

zingen met ballonnen

We werken in de jaartraining steeds een volle dag. We hebben dan genoeg tijd voor het leren kennen van je adem, voor het leren zingen vanuit rust en ontspanning en zonder druk van presteren. Uiteraard herhaal je thuis de oefeningen die we in de lessen gedaan hebben, om zo tot meer verdieping te komen en je de oefeningen eigen te maken. Om je lijf meer ‘eigen’ te laten zijn, om onbevangen te genieten van het maken van klanken.

Data: 13 zaterdagen  vanaf 21 september 2019 10 – 16 uur. € 975

Lesboek:  ‘Stem en Boventonen’

Schrijf je hier in
adembehandeling

demonstratie adembehandeling

Details

Datum:
21 september
Tijd:
10:00 - 16:00
Kosten:
€975
Categorie:
Event Tags:
, , ,

Organisator

Borg Diem Groeneveld

Locatie

Meneer de Wit
Baarsjesweg 202
Amsterdam, NH 1057 HS Nederland
+ Google Maps
Schrijf je hier in