Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Klankconcert Nada Brahma

3 maart 2018

| €20

Event Navigation

de wereld is klank

de wereld is klank

Klanken zetten ons in trilling. Ze kunnen ons raken en ontroeren maar ook letterlijk laten vibreren. Al onze cellen trillen dan mee. Zo word je niet alleen meegevoerd in een wereld van klanken, maar word je ook zelf in trilling gezet.

Frank brengt de luisteraars in trilling met de subtiele klanken van zingende schalen. Zij nodigen ons uit in de wereld van klanken.

Dan vervolgt Borg het concert met de boventoonrijke klank van vijf grotere en kleinere Chinese gongs. Langzamerhand raakt de stem in gesprek met de gong. Zang en boventoonzang wisselen elkaar af. Zo wordt de luisteraar meegevoerd in een het ruisen en zinderen van de gongs. De tem zorg voor het menselijke element, een ankerpunt in een oceaan van klanken. Na een intense stilte zorgt Frank voor het verfijnd naspel. De subtiele zwevingen van de klankschalen kunnen ons raken tot in onze ziel. Dit wordt het tweede concert dat we samen geven en we zien er naar uit. De afstemming was in het eerste concert al optimaal.

Frank Mannens speelt klankschalen. Dat doen meer mensen. Maar komt heel zelden voor dat iemand muziek maakt met klankschalen. Frank kan dat. Hij weet te doseren. Hij beseft dat minder meer is. Met hem wil ik graag een concert geven (en hij gelukkig ook met mij).

Borg Diem Groeneveld geeft al meer dan 25 jaar boventoonconcerten en is één van de beste boventoonzangers in Nederland. Zijn ervaring met het geven van stemcursussen leidde tot het schrijven van het boek ‘Stem en Boventonen’ en een methode om boventozingen te leren. Zijn muziek verscheen onder andere op de cd “Voor de Oorschelp.” In de Roos geeft hij ‘Zalig Zingen’, eens per maand met elkaar koorimprovisaties zingen.

Nada Brahma was de titel van een boek van Joachim Ernst Behrendt uit 1983. Het was het eerste boek dat me deed beseffen hoe allesomvattend klank is. Door middel van klanken schep je -tijdelijk- een nieuwe wereld. Dat willen we ook met dit concert: jullie meevoeren in een wereld van klanken. En als je het boek nog niet kent; het is nog steeds een inspirerend boek.

Korting in de voorverkoop

Je kunt dit concert bijwonen door € 15 in plaats van € 20 over te maken op IBAN NL36INGB0004716967 op naam van Stembalans in Groet. Indien je je e-mailadres vermeldt, kan ik je een entreekaartje toesturen. Anders ligt het kaartje voor je klaar vanaf een half uur voor het concert. Aan de kassa kosten de kaartjes € 20.

Breng eventueel een eigen deken of matje mee als je wilt liggen tijdens het concert. We hebben waarschijnlijk niet voor iedereen  genoeg matjes.

Details

Datum:
3 maart 2018
Tijd:
20:15 - 21:30
Kosten:
€20
Categorie:
Event Tags:
, , ,

Organisator

Borg Diem Groeneveld

Locatie

Meneer de Wit
Baarsjesweg 202
Amsterdam, NH 1057 HS Nederland
+ Google Maps
Schrijf je hier in